Щороку в Україні помирають від інфекцій 200 немовлят

Інфекційні хвороби завжди були і залишаються серйозною загрозою для людства.

Джерело: Відомості

Щорічно від інфекційних хвороб в Україні помирає близько 200 малюків до 1 року. Про це повідомила голова Комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, пише УНН.

Бахтеєва зазначила, що вакцинація має бути добровільною, проте не можна забувати про те, що інфекційні хвороби завжди були і залишаються серйозною загрозою для людства.

«Щорічно від інфекцій в Україні помирає 300-350 дітей, з яких 130-200 — діти у віці до року. У структурі поширеності хвороб у дітей інфекційні хвороби в Україні посідають сьоме місце, і 3-те місце серед вперше зареєстрованих у житті хвороб», — сказала Бахтеєва.

За словами експерта, світовий досвід свідчить про те, що необхідною умовою попередження виникнення спалахів епідемій є створення колективного імунітету шляхом підтримки постійного охоплення вакцинацією 95% цільових груп населення.

Нагадаємо, відповідно до Національного календаря щеплень, обов’язковою в Україні є вакцинація від 10 інфекційних хвороб: дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, поліомієліту, туберкульозу, гепатиту В, краснухи та гемофільної інфекції.

Loading...