Щоб відновити сили, жінкам потрібно спати довше, ніж чоловікам

Щоб відновити сили, жінкам потрібно спати довше, ніж чоловікам

Американські вчені переконують, що жінки більше використовують свій мозок.

Джерело: Відомості

Жінкам потрібно довше спати ніж чоловікам, оскільки впродовж дня вони виконують більше завдань і використовують свій мозок активніше. 

Як повідомляє ТСН із посиланням на The Daily Mail, до такого висновку дійшли американські вчені з Університету Дюка в Північній Кароліні.

Вчені встановили, що жінки активніше використовують свій мозок впродовж дня і виконують більше завдань ніж чоловіки. Тож їм потрібно на кілька годин довше спати, аби відновити сили.

Регулярне недосипання може стати причиною депресії, серцево-судинних хвороб, дратівливості. Крім того, може почати боліти тіло щоранку під час пробудження.

Щоб уникнути таких наслідків вчені радять жінкам спати трохи довше, ніж 8 годин. А також при нагоді дрімати впродовж дня до 90 хвилин.

«Головна функція сну для нашого мозку полягає в його очищенні від токсинів і відновленні. Недосипання може мати серйозні наслідки, оскільки мозок перебуває не достатньо часу в стані відновлення», — пояснює доктор Майкл Бреус.

При цьому він зазначив, що чоловіки, які працюють на посадах, що вимагають розумової діяльності, теж повинні спати довше. 

Loading...