Продукти, які зігріють взимку

Продукти, які зігріють взимку

Щоб допомогти організму ефективно протистояти холодів , потрібно грітися не тільки зовні, але і зсередини. Тож варто додати в своє щоденне меню продукти, що володіють зігріваючими властивостями.

Джерело: Відомості

Мед

Будь-який  мед , незалежно від сорту , володіє цілим списком корисних властивостей, що роблять його ідеальним десертом в холодну пору року. Він миттєво викликає прилив крові , насичує енергією, тонізує, а також зміцнює імунітет.

Горіхи

Тим , хто досі вибирає для себе ідеальний варіант перекусу, варто запам'ятати : надзвичайно поживні і корисні горіхи - мабуть, самий здоровий спосіб підкріпитися і підтримати свій організм в морози. Взимку варто віддати перевагу багатому маслами фундуку . Можна їсти його просто так або приготувати з ним хрустке печиво.

Прянощі

Ефірні масла , якими багаті деякі " зігріваючі " прянощі , такі як кориця , гвоздика , імбир , мускатний горіх , творять справжні чудеса. Вони здатні не тільки віддати людині своє тепло , але й зняти стрес і підняти настрій. Щоб відчути це на собі , досить додати щіпку меленої кориці до звичної ранкової вівсянки або трохи гвоздики до кави - на індійський манер. Але найвірніший спосіб розігнати кров і по-справжньому підбадьоритися - свіжозаварений чай з імбиру .

Сухофрукти

В умовах зими " зігріваючі " і повні вітамінів і мінералів сухофрукти - прекрасна альтернатива свіжим фруктам і ягодам. Щоб зарядитися енергією літніх фруктів на весь довгий зимовий день , візьміть за правило включати сухофрукти в свій сніданок .

Loading...