З вересня на Рівненщині кір виявили у 712 осіб

За останній місяць у Рокитнівському районі на кір захворіло 52 особи. Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Джерело: Відомості

За інформацією відомства, з 22 жовтня поточного року спостерігається зростання захворювань на кір у Рокитнівському районі Рівненської області. Станом на 20 листопада в ньому захворіло 52 людей, з яких 47 дітей. На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Рокитнівської центральної районної лікарні наразі перебуває 12 хворих, із них — десять дітей.

Крім того, за інформацією МОЗ, станом на 20 листопада зареєстровано 64 випадки захворювання на кір серед учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Цепцевичі Сарненського району Рівненської області. Загалом у цьому селі з початку року захворіло 160 осіб, серед яких 96 дітей.

Як зазначають у МОЗ, всього у Сарненському районі з вересня поточного року захворіло 712 осіб, у тому числі 655 дітей.

Зазначимо, що в області вакцинація проти хвороби стає все популярнішою. Так, станом на 19 листопада вакциною КПК щеплено в області 1180 дітей. З них 700 — у Сарненському районі, 300 — у Рокитнівському і 180 — у Володимирському.

Loading...