Три мільйони українців страждають від цукрового діабету

Три мільйони українців страждають від цукрового діабету

На сьогодні в країні, за неофіційними даними, близько 3 млн людей хворіють на цукровий діабет, з них більше 8 тисяч — діти.

Джерело: Відомості

Про це заявили учасники прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з діабетом, який відзначається 14 листопада.

Так, за словами провідного співробітника Інституту ендокринології ім. Комісаренка Любові Соколової, цукровий діабет за кількістю хворих займає третє місце у світі після серцево-судинних і онкологічних захворювань. В Україні офіційно зареєстровано 1,3 млн хворих на цукровий діабет. При цьому в більшості випадків, зазначають медики, симптоматику складно діагностувати, пишуть «Коментарі».

«Перша група ризику — це особи, які не ведуть активний спосіб життя, страждають від ожиріння, а також люди похилого віку. Оскільки Україна — старіюча країна, то для нас ці ризики дуже актуальні», — зазначила Соколова.

За неофіційними ж даними, визнають фахівці, в Україні налічується 2,5-3 млн людей, що хворі на діабет. Однією з негативних тенденцій є зростаюча дитяча захворюваність.

«Загалом, в країні 8148 дітей віком до 18 років хворіють на діабет. У 2012 році у 32 діагностували діабет другого типу, а цього року такий діагноз виявлений вже у 44 дітей», — розповіла віце-президент Міжнародної діабетичної асоціації України Наталія Власенко.

За останніми даними, у світі на цукровий діабет хворіють більше 370 млн людей.

Відмітимо, за останні 10 років показники дитячої захворюваності на діабет в Україні зросли на 27,4%.  

Loading...