Лікування липою застуди може спричинити ускладнення

Лікування липою застуди може спричинити ускладнення

На ринку корисних зборів справжній бум. Попит на трави збільшив їхню ринкову ціну.

Джерело: Відомості

Українські трави та ягоди почали користуватись величезним попитом у європейців. Зокрема, популярними стали карпатські та полтавські трав’яні збори, йдеться у сюжеті ТСН. 

Одна з найвідоміших українських фітотерапевтів і цілителів Наталія Земна розповіла про лікарські рослини, які найчастіше купують.

«Це синя волошка, яка лікує нирки, печінку і захворювання очей. Це липа – для того, аби лікуватися під час застуди, і щоб жінка була молодою. Це така рослина, яку в народі називають молодило або очіток пурпуровий. Цю рослину радимо чоловікам», — говорить Наталія Земна.

За її словами, Полтавщина та Карпати – найчистіші території України. Звідси цьогоріч і експортують лікарські рослини за кордон. Найбільше клієнтів з Європи.

«Приїздять і закупляють величезними кількостями сировину рослинного походження», — повідомила фітотерапевт. Купують українські трави і в Азії, де дуже широко користуються українською рецептурою.

Попит на трави збільшив і їхню ринкову ціну, каже цілителька. Це дає можливість українським бізнесменам заробити.

Найчастіше купують трави в аптеці пенсіонери та жінки середнього віку. Фітотерапевт Борис Скачко додає, що трави – це дійсно українська «споконвічна медицина», однак необхідно знати, в яких випадках їх можна використовувати.

«Питання в чому — багато речей, які до нас прийшли з давніх часів, їх треба переглядати. Наприклад, липа — це перший привід під час застуди для ускладнення. Усі європейські експерти давно це прорахували — потогінні блокують здатність нирок і не дають ниркам очищати кров. Більше того, знижують температуру, яка як антибіотик б'є будь-які бактерії і віруси. Ні в якому разі не треба знижувати температуру, а треба її супроводжувати. Малина так само. Це путівка до ускладнення. Хочете підняти імунітет — у нас є наш мед», — сказав експерт. 

Loading...