Які продукти можуть підвищити імунітет?

Які продукти можуть підвищити імунітет?

Фахівці розповіли, що потрібно включити в свій раціон в холодну пору року, щоб не хворіти.

Джерело: Відомості

Фахівці розповіли, що потрібно включити в свій раціон в холодну пору року, щоб не хворіти.

Часник

Це справжній " чемпіон " по вітамінах ! Часник - натуральний антибіотик , подарований нам природою. Характерний запах часнику дають фітонциди - леткі речовини , які успішно борються з хвороботворними бактеріями. Якщо щодня з'їдати по 2-3 зубчики часнику - ніякий грип не страшний!

Цибуля

У цьому овочі міститься ударна доза вітаміну С.  Необхідно вживати хоча б половину сирої цибулини на день, накращий варіант - додавати тонко нарізану цибулю в салати.

Лимон

Добова норма для осені та зими - три - чотири шматки. Щоправда лимон потрібно їсти свіжим, а не кидати його у чашку з гарячим чаєм. Можна перекрутити кілька лимонів через м'ясорубку ( разом з шкіркою) і змішати з медом. Вийде смачна апетитна маса , яку рекомендується приймати для підвищення імунітету два рази на добу по столовій ложці.

Мед

Меду властива бактерицидна дія, він тонізує і знімає запальні процеси, прискорює обмін речовин. Оптимальна доза для дорослої людини - дві столові ложки меду щодня. До речі, додавати його в гарячий чай - значить вбивати всі цілющі сили продукту: при температурі вище 60 градусів все, що є корисного в меді зникає.

Гарбуз

У гарбузі міститься потужна доза бета - каротину - в п’ять разів більше , ніж у моркві. Оскільки в гарбузі знаходиться також великий відсоток заліза , його рекомендують постійно вживати людям, що страждають анемією. Найкорисніша страва з гарбуза - салат. Саме в сирій м'якоті міститься найбільше корисних елементів .

Loading...