У Харкові закрили тубдиспансер, тож хворі розгулюють містом

У Харкові закрили тубдиспансер, тож хворі розгулюють містом

У Харкові чиновники закрили місцевий тубдиспансер. Тепер хворі вільно ходять по вулиці. Що ж робити здоровим жителям міста – незрозуміло.

Джерело: Відомості

У Харкові поширюється паніка. Чиновники закрили місцевий тубдиспансер, і тепер жителі міста бояться: хворі вільно ходять по вулиці і здорові люди можуть підхопити хворобу. 

«Дуже поспішно вирішили проводити ремонт, а пацієнтів попередили лише за три дні до того, як вони повинні були покинути заклад. Тим більше що ремонт проводився лише в 2011 році», — каже голова громадської організації захисту прав пацієнтів області Ганна Москаленко в коментарі «Сегодня».

Замість закритого диспансеру хворим запропонували сусідні, але умов там немає.

«Тут вони перебували в окремих боксах, отримували своєчасно безкоштовне лікування. А там загальні палати, поганий ремонт, бувають перебої з медикаментами. Люди вже лікувалися там, і саме звідти повернулися з важкими формами захворювання», — пояснює активістка.

Хворі, яким не потрібна госпіталізація, погодилися лікуватися амбулаторно. Тепер щодня вони будуть їздити в громадському транспорті.

Чиновники ж пояснюють – все для блага людей і до нового року хворих мають повернути в приміщення – гарні, відремонтовані. Що ж робити здоровим жителям міста – незрозуміло.  

Loading...