Збільшується кількість жінок, які захворіли на рак грудей до 40 років

Збільшується кількість жінок, які захворіли на рак грудей до 40 років

По всій Європі збільшується частота захворювань на рак грудей у жінок, молодших за 40 років.

Джерело: Відомості

По всій Європі збільшується частота захворювань на рак грудей у жінок, молодших за 40 років. Експерти поки що не знають, чим викликані такі зміни – поліпшенням діагностування хвороби чи появою нових чинників ризику, передає «Кореспондент».

Проведене у семи країнах дослідження показало, що кількість таких випадків раку протягом періоду 1990-2008 рр. зростала приблизно на 1% на рік.

Рак молочної залози є найпоширенішою формою раку у жінок у всьому світі і найчастішою причиною смертей від раку.

Водночас ця хвороба досить рідко трапляється у молодих жінок: у жінок віком до 40 років фіксується лише близько 5% випадків раку від загального числа.

Французькі та італійські вчені вивчали тенденції у поширенні раку грудей у бельгійок, болгарок, француженок, італійок, португалок, іспанок та швейцарок молодших за 40 років протягом 18 років.

Вони виявили, що частота випадків хвороби серед них зростала приблизно на 1% щороку. При цьому найбільше зростання спостерігалося у жінок віком до 35 років.

Наразі незрозуміло, чи це пов’язано зі зростанням впливу факторів ризику, чи покращенням методів діагностики раку.

Зростання показників захворюваності може бути викликане цілою низкою чинників, кажуть медики. Це, наприклад, зменшення кількості дітей у жінок і народження їх пізніше або ж підвищення рівня обізнаності про хворобу та покращення методів її діагностики.

Жінки можуть знизити ризик раку грудей за допомогою фізичної активності та обмеження споживання алкоголю, наголосили лікарі.

Loading...