Лісові горіхи зміцнять серцево-судинну систему

Лісові горіхи зміцнять серцево-судинну систему

Лісовий горіх або фундук містить необхідні організму мікроелементи , мінерали , амінокислоти. Ядра горіхів багаті такими вітамінами як С, Е, РР і вітамінами групи В.

Джерело: Відомості

Лісовий горіх або фундук містить необхідні організму мікроелементи , мінерали , амінокислоти. Ядра горіхів багат ітакими вітамінами як С, Е, РР і вітамінами групи В. Також в горіхах міститься велика кількістькалію, фосфору, кальцію, заліза та інших мікроелементів.

Фундук також містить багато білків , жирів , які легко засвоюються організмом , і мало вуглеводів. Його можна використовувати  в дієтичному харчуванні і навіть споживати тим, в кого підвищений вміст цукру в крові.

 Дуже корисе регулярне вживання фундука для  дітей і людей похилого віку .

Лікувальні властивості лісового горіха обумовлені його складом. Регулярне вживання фундука в харчуванні людини допомагає підтримати здоров'я серцево - судинної системи , сприяє зниженню кров'яного тиску і поганого холестерину , а також профілактиці атеросклерозу.

Кірм цього невеличка порція горіхів допоможе позбутися втоми і дратівливості , підняти імунітет.

Але вживання лісвого горіха протипоказане: при надмірній вазі , спазмах судин головного мозку та  хронічних захворюваннях печінки.

Loading...