В Україні зареєстрували 12 вакцин проти грипу

В Україні зареєстрували 12 вакцин проти грипу

Динаміка захворюваності на грип та ГРВІ в Україні на даному етапі перебуває в межах норми, для протидії цим недугам в країні зареєстровано 12 типів вакцин, повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

Джерело: Відомості

Динаміка захворюваності на грип та ГРВІ в Україні на даному етапі перебуває в межах норми, для протидії цим недугам в країні зареєстровано 12 типів вакцин, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

В даний час динаміка захворюваності на грип та ГРВІ в межах норми і ні в одному з міст країни загрози перевищення епідемічного порогу не існує, пише delo.ua

"Протягом епідемічного сезону 2013-2014 рр. в Україні можлива циркуляція трьох штамів збудників грипу. Це A/California/7 / 2009 ( H1N1) - .. Pdm09, A/H3N2/Victoria/361/2011b, B/Massachusetts/2/2012», - заявили в міністерстві.

У відомстві також повідомили, що в Україні зареєстровано 12 типів різних вакцин для протидії грипу та ГРВІ. У МОЗ розповіли , що на складах українських виробників зараз знаходиться 6,5 млн упаковок лікарських засобів проти ГРВІ , а до кінця року їх кількість збільшиться ще на 20 млн.

Нагадаємо, за прогнозами фахівців, епідемію грипу слід чекати не раніше Нового року.

Як повідомлялося раніше, український Мінзрав не виключає введення трьох нових вакцинацій в календар щеплень: можуть стати обов'язковими щеплення від пневмонії, менінгіту та вірусу папіломи.

Loading...