Червоне вино корисне при сидячій роботі

Червоне вино корисне при сидячій роботі

Вчені з’ясували, що червоне вино містить у собі речовини, що допомагають організму подолати нездужання через недостатню фізичну активність.

Джерело: Відомості

Вчені з’ясували, що червоне вино містить у собі речовини, що допомагають організму подолати нездужання через недостатню фізичну активність, пише «Фокус».

Негативний вплив обмеження рухової активності надає не тільки на м'язи, але також на стан внутрішніх органів і систем: це відбивається на кістково-суглобовому апараті, метаболізмі, системі дихання і кровообігу та нервової системи.

Безумовно, червоне вино не здатне замінити організму рух і фізичні вправи. Проте вчені вважають, що цей напій може уповільнити руйнівні процеси, що виникають в результаті гіподинамії.

У процесі дослідження лабораторних тварин піддавали стану невагомості. Всім тваринам в їжу додавали ресвератрол , який міститься в червоному вині. Цей антиоксидант, як виявилося, в умовах непорушності здатний забезпечувати захист організму від розвитку інсулінової резистентності, а також зниження щільності кісткової тканини.

Всім, хто протягом дня з тих чи інших причин буває малорухомий, дослідники радять вживати продукти, багаті ресвератролом . Цей потужний антиоксидант природного походження в натуральному вигляді міститься в червоному винограді і в червоному вині.

Loading...