Морська вода захистить від виразки шлунка

Морська вода захистить від виразки шлунка

Морська вода здатна стати засобом для профілактики виразки та раку шлунка. Про це говорять результати лабораторного дослідження.

Джерело: Відомості

Морська вода здатна стати засобом для профілактики виразки та раку шлунка. Про це говорять результати лабораторного дослідження. Вчені з Університету Тайваню перевірять цей ефект на людях, розповідає «Лікар.Інфо».

Основною причиною розвитку виразки шлунка є бактерія Helicobacter pylori. Раніше японські вчені встановили, що взята з глибини більше 200 м і очищена від солі морська вода, якою напоїли лабораторних гризунів, скоротила кількість цих бактерій. На думку вчених, токсична дія такої води пов'язана з високим вмістом в ній кальцію, калію і магнію.

Для участі в новому експерименті тайванські вчені відібрали 60 пацієнтів. Половина з них буде пити по 200 мл підготовленої морської води по кілька разів на день, а друга вживатиме звичайну воду. Якщо результати експерименту виявляться переконливими, то морську воду можна буде використовувати у профілактиці захворювань, викликаних цією бактерією.

Loading...