Кожному десятому будь-який спорт протипоказаний

Кожному десятому будь-який спорт протипоказаний

Навіть регулярні тренування не допоможуть людині загальмувати процес старіння м’язів. З віком вони все одно втратять тонус і форму.

Джерело: Відомості

Навіть регулярні тренування не допоможуть людині загальмувати процес старіння м’язів. З віком вони все одно втратять тонус і форму. Кожному четвертому жителю планети фізичні вправи взагалі не допомагають, а для кожного десятого — вони шкідливі, передає ТСН.

Такого висновку дійшов професор Джемі Тіммонс з Університету Лафборо (Великобританія) після того, як виявив особливі хімічні маркери, пов'язані зі старінням м'язової тканини. По них можна зрозуміти, як тренування впливають на м'язи.

Вчений проаналізував стан фізичної форми сотень добровольців, які активно займалися спортом. З'ясувалося: у частини з них м'язи ніяк не реагували на навантаження.

«М'язи слабшають з віком не через брак фізичної активності. Багато людей не можуть наростити м'язову масу в принципі», — пояснює професор Тіммонс.

Професор заявив, що спорт марний тільки для 25% населення планети. А кожному десятому спорт взагалі протипоказаний: вони піддаються ризику виникнення діабету і гіпертонії. Таким людям професор радить просто більше спати і правильно харчуватися.  

Loading...