У поліклініках Києва немає вакцин від правця для дорослих

У поліклініках Києва немає вакцин від правця для дорослих

У низці поліклінік для дорослих Києва немає вакцин для щеплення від правця.

Джерело: Відомості

У низці поліклінік для дорослих Києва немає вакцин для щеплення від правця, повідомляє УНН.

Зокрема, на запитання чи є вакцина для профілактики правця, негативну відповідь дали працівники декількох столичних поліклінік, серед яких поліклініка № 5 Шевченківського району Києва, Центральна поліклініка Деснянського району Києва, Центральна поліклініка Подільського району Києва.

Довідка: правець – це інфекційне захворювання, що викликається бактерією Clostridium tetani, з гострим характером перебігу і переважними ураженням нервової системи. Важкими ускладненнями правця з високою ймовірністю летального результату є асфіксія і зупинка серця. Крім того правець може сприяти виникненню переломів кісток, розривів м'язів, компресійне деформації хребетного стовпа. Нерідко ускладнення правця є пневмонія, може розвинутися коронарний спазм і інфаркт міокарда.

За словами експертів, дорослі кожні 10 років мають проходити вакцинацію від правця.

"Хочу звернути увагу дорослих на те, що вакцинація – це не дитяче питання, воно стосується кожної людини, в тому числі і дорослої. Так кожні 10 років необхідно щеплюватись від дифтерії і правця, держава надає таку можливість", - зазначила медичний експерт дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

Нагадаємо, кожен других хворий на правець помирає.

Loading...