Мед убиває бактерії, що викликають хронічний нежить

Мед убиває бактерії, що викликають хронічний нежить

Канадські вчені з університету Оттави з’ясували, що мед може ефективно справлятися з бактеріями, що викликають хронічний нежить.

Джерело: Відомості

Канадські вчені з університету Оттави з’ясували, що мед може ефективно справлятися з бактеріями, що викликають хронічний нежить. Цей продукт містить 13-20% води, 75-80% вуглеводів (глюкоза, сахароза, фруктоза), вітаміни, а також антисептичні речовини, через що його часто застосовують у народній медицині, розповідає «Лікар.інфо».

Досліджуючи властивості меду, вчені спостерігали його дію на одинадцять штамів мікроорганізмів, у тому числі на таких небезпечних збудників, як синьогнійна паличка і золотистий стафілокок. Особливість цих збудників у тому, що вони здатні набувати стійкість до антибіотиків і в цьому випадку практично не піддаються дії.

З'ясувалося, що мед знищував бактерії, як у товщі рідини, так і в біоплівках на поверхні води. Ефективність його дії можна було порівняти з ефективністю антибіотиків, причому стійкі до антибіотиків мікроорганізми гинули при контакті з медом.

Loading...