Лише 8% українців регулярно проходять медогляд

Згідно з результатами дослідження, лише 8% українців регулярно відвідують лікаря, 41% шукає кваліфіковану допомогу у випадку проблем зі здоров’ям, у крайньому випадку до медиків звертаються 37%.

Джерело: Відомості

Згідно з результатами дослідження, проведеного в Україні, лише 8% опитаних регулярно відвідують лікаря, 41% шукає кваліфіковану допомогу у випадку проблем зі здоров’ям, у крайньому випадку до медиків звертаються 37%, передає «Кореспондент».

«Нас особливо стривожив факт, що більше 1/3 українців дуже рідко або взагалі ніколи не проходять профілактичні огляди», — прокоментував результати директор благодійного фонду «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

За його словами, лише рання діагностика у випадку онкології та своєчасне звернення до лікаря у випадку перших симптомів туберкульозу (кашель, що триває більше 2-3 тижнів; рясне потовиділення вночі; слабкість; підвищення температури тіла до 37) дають можливість вчасно розпочати та успішно пройти лікування.

Заболотний акцентував увагу на те, що серед населення України профілактичні походи до лікарів непопулярні.

Дослідження Стан здоров'я українців проведено компанією Philips в Україні спільно з Фондом Ахметова в рамках щомісячного дослідження Омнібус згідно з методологією, розробленою для міжнародного дослідження Індекс здоров'я і благополуччя.

У рамках дослідження було опитано 1 000 українців віком від 15 до 59 років. Період проведення дослідження: 16-30 квітня 2013 року.

Loading...