На сніданок треба споживати не менше 500 калорій

На сніданок треба споживати не менше 500 калорій

Сніданок - найважливіший прийом їжі. Він постачає енергію на весь день, притупляючи почуття голоду і допомагаючи худнути.

Джерело: Відомості

Сніданок - найважливіший прийом їжі. Він постачає енергію на весь день, притупляючи почуття голоду і допомагаючи худнути. Але яким повинен бути правильний сніданок і з чого він має складатися? Скільки калорій з'їдати вранці, щоб не лише втамувати голод, а й худнути?

Здоровий і повноцінний сніданок повинен складати близько 25% від загальної кількості їжі, яку ми з'їдаємо протягом дня. Якщо перевести в енергію, то це вийде близько 500 калорій. Когось така цифра може налякати, але ці дані підтверджені науковими дослідженнями.

У результаті експерименту вчених Університету штату Вірджинія було доведено, що ситний сніданок веде до схуднення.Провівши 8-місячне дослідження, в якому брали участь дві групи людей, охочих схуднути, вони це довели. Респонденти першої групи, що з'їдали на сніданок близько 300 калорій, у середньому позбулися 4,5% ваги. Тодія як учасники другої групи, з'їдаючи вранці більше 600 калорій, втратили в середньому 21% від своєї ваги.

Крім загальної кількості калорій, так само дуже важливо враховувати і якісну складову їжі. Оптимальним сніданком вважається наступне співвідношення корисних речовин:

Складні вуглеводи - 1-2 порції

Овочі або фрукти - 1 порція

Білок - 1 порція

Жир - 1 порція

Ця кількість їжі виявиться під силу далеко не кожному, особливо якщо ви не звикли снідати. Щоб поступово привчити себе до повноцінного сніданку, просто розділіть його на кілька частин, з'їдаючи одну частину вдома, а другу - на роботі в якості перекусу. Єдине, за чим потрібно стежити, - це те, щоб сніданок у кілька етапів не перетікав в обід, а закінчувався за 2-3 години до другого повноцінного прийому їжі.

Loading...