Через смартфон обвисають щоки і змінюється форма обличчя

Через смартфон обвисають щоки і змінюється форма обличчя

Смартфони і планшети не тільки згубно впливають на здоров’я, але й можуть стати причиною сімейних сварок, попередили вчені. Найбільше мобільні телефони шкодять очам.

Джерело: Відомості

Смартфони і планшети не тільки згубно впливають на здоров’я, але й можуть стати причиною сімейних сварок, попередили вчені. Найбільше мобільні телефони шкодять очам. Їх постійна експлуатація призводить до численних проблем, пише «Сегодня».

«Постійна концентрація на невеликому об'єкті протягом тривалого часу може викликати сухість очей, і, як наслідок, запалення і подальше інфікування, — пояснює офтальмолог Аллон Барса. — Але найбільше занепокоєння викликає той факт, що мобільні телефони впливають на зір дітей і сприяють розвитку короткозорості. Дана патологія загрожує і дорослим користувачам.

У тих, хто не випускає гаджети з рук, погіршується не тільки зір, але і виникають серйозні проблеми зі спиною.

«До мене звертається все більше пацієнтів, які страждають від болю в шиї або плечах. Ці скарги — наслідок того, що люди занадто низько схиляють голову, намагаючись прочитати текст на екрані телефону або планшета. Така позиція призводить до неправильного положення хребта і затискання нервів, в результаті чого виникає головний біль або постійне відчуття втоми», — розповів фізіотерапевт Кірстен Лорд.

Претензії до смартфонів є і у дерматологів. За словами лікарів, постійне використання пристроїв може призвести до зміни контуру підборіддя і нагородити людину відвислими щоками.

«Клієнтки у віці 30 років часто помічають в'ялість шкіри в нижній третині свого обличчя. Доводиться пояснювати їм, що з віком еластичність нашої шкіри зменшується, тому тривале перебування за планшетом з опущеним вниз підборіддям загрожує відвислими щоками», — пояснив дерматолог Сем Бантінг.

Loading...