Сливовий сік омолоджує організм

Сливовий сік омолоджує організм

За словами дієтологів, сливовий сік містить величезну кількість різних поживних речовин, які допомагають організму продовжити молодість.

Джерело: Відомості

За словами дієтологів, сливовий сік містить величезну кількість різних поживних речовин, які допомагають організму продовжити молодість. 

Слива давно заслужила славу лікарської рослини, так як її плоди мають лікувальні властивості, а сливовий сік допомагає при багатьох захворюваннях. Склад сливи - це «коктейль» із харчових волокон, фруктози, вітамінів А, В, С, Е, РР, бета-каротину, кальцію, магнію, калію, заліза, йоду, цинку та інших важливих мікроелементів.

Для роботи серцево-судинної системи сливовий сік просто необхідний. Завдяки високому вмісту вітаміну Р і речовин Р-вітамінної дії, які не руйнуються навіть після переробки плодів, слива сприяє зниженню кров'яного тиску і зміцненню судин. Калій у плодах  бере участь у передачі нервових імпульсів, у скороченні м'язів, а також у підтримці роботи серця і кислотно-лужного балансу в організмі.

Любителям сливового соку навряд чи загрожує атеросклероз, так як цей напій знижує рівень поганого холестерину. Також він здатний виводити з організму зайву рідину, що є гарною профілактикою набряків.

Сливова дієта - хороший спосіб очистити кров і зміцнити печінку. Завдяки вмісту пектину, який є найсильнішим абсорбентом, сливовий сік очищає організм від токсинів і шлаків. А за рахунок вмісту антиоксидантів його п'ють, щоб уповільнити процеси старіння і розвиток пухлин. Слива легко перетравлюється, а її сік вважається ефективним засобом при захворюваннях кишечника.

Медики радять з обережністю приймати сливовий сік  людям, які страждають від ревматизму або цукрового діабету.

Loading...