Яйця на сніданок дадуть заряд бадьорості на весь день

Яйця на сніданок дадуть заряд бадьорості на весь день

У Кембриджському університеті в ході вивчення впливу поживних речовин на клітини головного мозку було виявлено чергові корисні властивості білка курячих яєць.

Джерело: Відомості

У Кембриджському університеті в ході вивчення впливу поживних речовин на клітини головного мозку було виявлено чергові корисні властивості білка курячих яєць. Виявилося, що при засвоєнні організмом яєчного білка утворюються протеїни, які позитивно впливають на метаболізм мозкових тканин і сприяють посиленню вироблення орексина, який і створює у людини відчуття бадьорості.

Крім того, вчені з'ясували, що протеїни з яєчних білків приносять організму набагато більше користі, ніж прості вуглеводи з цукру, шоколаду та інших кондитерських солодощів. Експериментально встановлено, що надходження з їжею великої кількості простих вуглеводів блокує виробництво природного «енергетика» - орексина.

Як з'ясувалося, орексин володіє ще однією корисною властивістю: він сприяє багаторазовому прискоренню процесу спалювання калорій. Результати дослідження відкривають перспективний підхід до лікування ожиріння і дають нові ідеї для розробки нового дієтичного харчування.

Loading...