Як заспокоїти подразнену після епіляції шкіру

Як заспокоїти подразнену після епіляції шкіру

Епіляція - процедура досить травматична, але правильний догляд за шкірою дозволить зняти подразення швидко.

Джерело: Відомості

Епіляція - процедура досить травматична, але правильний догляд за шкірою дозволить зняти подразення швидко.  Мікротравми, що наносяться шкірі в процесі епіляції, можуть мати серйозні наслідки: подразнення, запалення, пігментацію, вростання волосся тощо. Але грамотний догляд за подразненою шкірою допоможе запобігти виникненню таких проблем.

1. Що робити після епіляції

Перш за все після епіляції потрібно провести знезараження шкіри від бактерій і заспокоїти її. А якщо ви робили воскову епіляцію, то прибрати віск - це робиться ватним тампоном, змоченим в будь-якій рослинній олії. Після цього для догляду за шкірою відмінно підійдуть спеціальні лосьйони після гоління (навіть чоловічі!) Або дитячий крем. А ось дитяча присипка не годиться, тому що вона закупорює шкіру, що загрожує запаленням.

2. Подразення шкіри після епіляції

У косметичних кабінетах зазвичай рекомендують антисептики, такі як 70% спирт, настоянки календули, ромашки або прополісу, але навряд чи це можна назвати вдалою порадою для постійного догляду за шкірою, адже спирт і ранки подразнює, і шкіру сушить. Прекрасний вихід - використовувати після епіляції звичайний перекис водню. У якості «аптечної» альтернативи рекомендовані інші антисептики: фурацилін, хлоргеседін, термальна вода. Чудовими заспокійливими, знезаражуючими і регенеруючі властивостями володіють мазі, що містять пантенол.

3. Народні засоби 

Існує безліч народних засобів, які відмінно працюють зі зняття подразнення на шкірі після епіляції. Найбільш ефективними серед них вважаються евкаліптова олія і олія чайного дерева. Капніть пару крапель ефірної олії в столову ложку рослинної і використовуйте суміш для обробки подразнени і запалених ділянок. А сік алое можна використовувати у свіжому вигляді: просто промийте зірваний лист, розріжте його навпіл і прикладайте половинки до роздратованої шкіри.

Loading...