Вісім продуктів для оздоровлення основних органів

Вісім продуктів для оздоровлення основних органів

Всі знають, що фрукти та овочі корисні для нашого організму. Але виявляється, що деякі продукти відображають частини тіла і забезпечують їх поживними речовинами.

Джерело: Відомості

Всі знають, що фрукти та овочі корисні для нашого організму. Але виявляється, що деякі продукти відображають частини тіла і забезпечують їх поживними речовинами. Хоча наступні 8 продуктів корисні для всього тіла, цей список веселих збігів також нагадає про те, що потрібно їсти для вирішення конкретних проблем.

Морква і очі

Якщо розрізати морквину поперек, легко помітити, що цей овоч нагадує око. Виявляється, жувати моркву ще й корисно для здоров'я очей. У ній багато вітамінів і антиоксидантів, таких як бета-каротин, який зменшує ймовірність дегенерації жовтої плями, яка є причиною втрати зору у людей літнього віку.

Грецький горіх і мозок

Волоські горіхи не даремно називають "їжею для мозку». Вони мають дуже високий вміст омега-3 жирних кислот, які допомагають підтримувати його функції у нормі.

Селера і кістки

Довгі стебла селери виглядають, як кістки, і також корисні для них. Селера - джерело кремнію, який є частиною молекулярної структури кісток. Ще один збіг: кістки, як і селера, містять 23% натрію.

Авокадо і матка

Лампочкоподібна форма авокадо нагадує матку. Авокадо підтримує репродуктивне здоров'я жінки. Це хороше джерело фолієвої кислоти, яка зменшує ризик дисплазії шийки матки, що є передраковим станом.

Грейпфрут і груди

Грейпфрут містить речовини лімоноїди, які перешкоджають розвитку раку молочної залози.

Помідор і серце

Якщо розрізати помідор, то можна побачити, що червоний плід має кілька камер, які нагадують структуру серця. Дослідження показали, що лікопін, який міститься у томатах, знижує ризик серцево-судинних захворювань у чоловіків і жінок. І, якщо змішати помідори з невеликою кількістю жиру, такого як оливкова олія або м'якоть авокадо, то можна підвищити кількість засвоюваного організмом лікопіну майже в десять разів.

Імбир і шлунок

Корінь імбиру дещо нагадує травний орган. І давно відомо, що імбир допомагає боротися з морською хворобою і симптомами отруєння. Вчені з Данії встановили, що подрібнений корінь цієї рослини пригнічує нудоту і блювоту навіть у тих випадках, коли вони бувають сильно вираженими і вимагають госпіталізації. Імбир також добре допомагає від нудоти вагітним жінкам.

Солодка картопля і підшлункова залоза

Довгаста солодка картопля дуже схожа на підшлункову залозу, а також сприяє її здоровому функціонуванню. Вона містить багато бета-каротину, який є потужним антиоксидантом, що захищає всі тканини організму, в тому числі підшлункової залози, від ушкоджень, пов'язаних із раком або старінням.

Loading...