Олія чайного дерева допоможе оздоровити волосся

Олія чайного дерева допоможе оздоровити волосся

Олія чайного дерева - це багатофункціональний засіб для краси волосся. Є ефективні рецепти засобів для відновлення та догляду за волоссям, які можна приготувати в домашніх умовах.

Джерело: Відомості

Олія чайного дерева - це багатофункціональний засіб для здоров'я і краси волосся. Є ефективні рецепти засобів для відновлення та догляду за волоссям, які можна приготувати в домашніх умовах.

Рецепт № 1. Збагачення шампуню за допомогою олії чайного дерева.

Найпростішим способом є такий: просто додайте дві-три краплі ефірного олії у шампунь (у долоні) і ретельно розмішайте, перед тим як нанести на волосся. Не рекомендовано робити цю маску частіше, ніж два рази на тиждень.

Рецепт № 2. Лікувальна маска з олією чайного дерева проти лупи.

Для того щоб приготувати цю лікувальну маску,необхідно олію-основу. Це може бути будь-яка якісна рослинна олія (рицинова, реп'яхова, оливкова). Візьміть дві столові ложки основи і трохи підігрійте на водяній бані, після чого додайте в нього п'ять крапель олії чайного дерева і по дві краплі ефірних олій лаванди, розмарину і бергамота. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і дайте суміші охолонути близько десяти хвилин. Застосовують маску, втираючи її в коріння волосся масажними рухами. Укутайте волосся рушником або поліетиленом і залиште маску на півгодини, а потім змийте її залишки під теплою проточною водою за допомогою шампуню.

Рецепт № 3. Спрей для блиску і краси волосся.

Розчинити тридцять крапель ефірної олії чайного дерева в п'ятдесяти грамах спирту. Потім цю суміш необхідно змішати з п'ятдесяти грамами очищеної води. Готову суміш заливають у косметичний пульверизатор і обробляють нею волосся перед сном (якщо немає пульверизатора - просто втирайте суміш кінчиками пальців). Косметологи рекомендують проводити цю процедуру не частіше трьох разів на тиждень. Регулярно застосовуючи цей спрей, ви не тільки оздоровите своє волосся, але і зумієте назавжди позбутися лупи.

Рецепт № 4. Поживна маска для ослабленого волосся.

Для волосся, пошкодженого в результаті хімічної завивки або знебарвлення, підходить маска, яку можна приготувати, змішавши чотири краплі олії чайного дерева, одну ложечку реп'яхової олії і один яєчний жовток. Маску наносять на корені волосся на 15 хвилин.

Loading...