Дворазове харчування ефективно знижує вагу і покращує стан печінки

Дворазове харчування ефективно знижує вагу і покращує стан печінки

Американські вчені довели, що дворазове харчування не тільки ефективно знижує вагу, а й покращує стан печінки, а також запобігає діабету.

Джерело: Відомості

Американські вчені довели, що дворазове харчування не тільки ефективно знижує вагу, а й покращує стан печінки, а також запобігає діабету. У ході дослідження половина групи з 54 осіб із надмірною вагою та індексом маси тіла в середньому 32,6 (що відповідає ожирінню) харчувалася два рази на день - вранці і в середині дня, причому не обмежуючи себе в кількості з'їденого. Інша половина їла шість разів на день невеликими порціями.

У результаті учасники з першої групи за час експерименту зменшили свій ІМТ у середньому на 1,23 одиниці, тоді як учасники, що харчувалися дрібними порціями, схудли всього на 0,82 пункту.

Крім того, з'ясувалося, що дворазове харчування знижує ризик жирової дистрофії печінки і підвищує чутливість тканин до інсуліну, захищаючи від діабету. Однак для того, щоб така система харчування принесла результати, необхідно дотримуватися чітких часових проміжків: сніданок між 6 і 10 годинами ранку, а обід - із 12 до 4 годин дня. Сніданок не можна пропускати ні в якому разі.

Loading...