Чому вранці так важко побороти сонливість

Чому вранці так важко побороти сонливість

Мало кому вдається відразу ж після дзвінка будильника повністю прокинутися, піднятися з ліжка і бадьорим піти на роботу.

Джерело: Відомості

Мало кому вдається відразу ж після дзвінка будильника повністю прокинутися, піднятися з ліжка і бадьорим піти на роботу. Більшості з нас потрібен певний час, щоб прийти в себе - іноді півгодини буває мало. Чому ж вранці ми буваємо такі сонні?

Щоб це зрозуміти, необхідно порахувати, виділяєте Ви для повноцінного відпочинку достатньо часу. Більше приділяти часу вкрай необхідному сну заважають наші улюблені шкідливі звички - до самої ночі виконувати домашнє завдання, гратися або читати, сидіти за комп'ютером або дивитися ТБ. Всі ці заняття сприяють тому, що вранці людина встає втомленою, і цілий почувається слабкою і знесиленою.

Якщо Ви хочете бути енергійним і бадьорим протягом дня, і вставати з ліжка вранці легко та невимушено, слід організувати свій час таким чином, щоб Вашим головним фізіологічним потребам підпорядковувалося все.

Телевізійним і комп'ютерним завсідникам банально не вистачає на сон часу. Кількість необхідних для сну годин для кожної людини індивідуальна - одним потрібно не менше 8, іншим достатньо 5-6 годин. Дуже важливо не порушувати біологічний ритм. Цей ритм у Вас точно порушений, якщо Ви все ніяк не можете виспатися. Швидше за все, прокидаєтеся Ви не тоді, коли хотілося б організму, і спите також не в той час, до якого він звик.

Наше тіло буде готуватися до пробудження за годину до нього. Тому що організм звикає прокидатися в певний час. Організм викине гормон кортизол у кров, що дасть енергію і допоможе прокинутися. Температура тіла підвищитися і сон стане більш чутливим. Проте організм не готується до пробудження у разі, якщо не звик прокидатися в один і той же час. Ось чому ми відчуваємо себе такими розбитими зранку

Щоб вставати без проблем, спробуйте правильно організувати свій час і лягати не пізніше 10 години вечора. Ведіть здоровий спосіб життя, частіше бувайте на свіжому повітрі і давайте своєму тілу необхідне фізичне навантаження. Це поліпшить здоров'я і самопочуття, а також полегшить у значній мірі загальний стан. Якщо дотримуватиметесь графіку протягом тижня, то скоро відчуєте, що вставати вранці Вам тепер вже буде не так важко.

Після того, як відкриєте очі, подивіться відразу вгору, витягніть руки і ноги. Така невелика розтяжка полегшить пробудження і допоможе м'язам почати свою роботу. Контрастний душ бадьорить і є ефективним засобом для прокидання. Чашка гарячого напою теж допоможе підбадьоритися зранку.

Loading...