Мюслі і цільнозерновий хліб визнали не найкориснішим дієтичним сніданком

Мюслі і цільнозерновий хліб визнали не найкориснішим дієтичним сніданком

Продукти з цільного зерна, зокрема мюслі, каші і цільнозерновий хліб, дієтологи зазвичай рекомендують як корисну складову дієтичного харчування.

Джерело: Відомості

Продукти з цільного зерна, зокрема мюслі, каші і цільнозерновий хліб, дієтологи зазвичай рекомендують як корисну складову дієтичного харчування. Однак останні дослідження Гарвардської школи громадської охорони здоров'я свідчать: насправді ці продукти далеко не такі корисні, як вважалося раніше.

У ході дослідження вчені спробували оцінити вплив найпопулярніших продуктів з цільного зерна на здоров'я людини. В цілому фахівці дослідили 545 зернових продуктів у восьми категоріях: хліб, мюслі, випічка і т.д.

Виявилося, що в цільнозернових продуктах дійсно високий вміст клітковини і мало трансжирів. Але при цьому значно більше цукру і калорій, ніж у продуктах, не позначених як «цільнозернові».

Втім, дослідники визнають, що мова йде, перш за все, про недобросовісність виробників. Так, наприклад, за продукти з цільного зерна часто видають висококалорійні і даремні для організму кукурудзяні пластівці з високим вмістом цукру. Тому гарвардські дієтологи радять купувати продукт, керуючись не привабливими написами на упаковці, а списком інгредієнтів і калорійністю.

Loading...