На російському кордоні з Україною вирує спалах смертельно небезпечного вірусу

На російському кордоні з Україною вирує спалах смертельно небезпечного вірусу

На даний момент у двох областях Росії, що межують з Україною, спостерігається спалах ентеровірусної інфекції, одним із симптомів якої є серозний менінгіт.

Джерело: Відомості

На даний момент у двох областях Росії, що межують з Україною, спостерігається спалах ентеровірусної інфекції, одним із симптомів якої є серозний менінгіт. Це захворювання може призвести навіть до летальних наслідків, і є загроза, що вірус прийде в Україну. Про це в ході брифінгу повідомив перший заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Олександр Кравчук, передає ГолосUA.

«Ентеровірусна інфекція - це захворювання кишкової групи, але одним з її основних симптомів є менінгіти - ураження центральної нервової системи», - підкреслив Кравчук.

Він зазначив, що, згідно з даними Міністерства охорони здоров'я РФ, там зараз спостерігається підвищення рівня захворюваності ентеровірусної інфекцією. «У нас є настороженість з приводу того, що в сусідній країні спостерігається сплеск цього захворювання», - констатував епідеміолог.

Він підкреслив, що сьогодні в двох сусідніх з Україною областях РФ зафіксований підйом захворюваності ентеровірусною інфекцією. Зокрема станом на 1 липня в Ростові-на-Дону захворіло вже 189 дітей, у 88 з яких був діагностований серозний менінгіт. У Липецькій області ентеровірусною інфекцією захворіло 254 особи, в інфекційних відділеннях на даний момент знаходиться 52 пацієнта (серед них 35 дітей). Крім того, в Москві на лікарняному ліжку через ентеровірусну інфекцію перебуває 51 дитина.

«В Україні також зустрічаються поодинокі випадки захворювання цією інфекцією, проте до спалахів справа не доходить. Будемо намагатися, щоб і не дійшла », - констатував Олександр Кравчук.

Loading...