Вода — найкраще джерело енергії для мозку

Вода — найкраще джерело енергії для мозку

Всупереч укоріненій думці про те, що основне джерело енергії для нашого організму - це їжа, переважно вуглеводи, вчені давно довели, що вода також здатна виробляти енергію.

Джерело: Відомості

Всупереч укоріненій думці про те, що основне джерело енергії для нашого організму - це їжа, переважно вуглеводи, вчені давно довели, що вода також здатна виробляти енергію. Саме недооцінка води як джерела енергії є однією з головних причин накопичення жиру в тілі. Вода під час засвоєння організмом так само, як продукти харчування, здатна виробляти енергію.

Коли вода проникає в клітину, вона виробляє гідроелектричну енергію. Поки організм отримує достатню кількість води, клітини постійно заряджаються, але як тільки організм зневоднюється внаслідок недостатнього надходження води, клітини віддають енергію, запасені у молекулах АТФ, тобто вони починають її витрачати. Відповідно, відсутність енергії, "млявий стан", втома змушує нас відчувати спрагу, яку дуже часто плутають із голодом. І люди замість того, щоб пити воду, яка потрібна організму, починають їсти і давати енергію з їжею.

Що більше ми їмо замість того, щоб вживати воду, то більше клітини починають залежати саме від енергії, що поставляється з їжею, і тим складніше нам розрізнити спрагу і голод. Різниця цих двох джерел енергії полягає в тому, що вода легко виводиться з організму з сечею, до того ж вона видаляє перероблені відходи. А ось зайва їжа, яку ми споживаємо, буде відправлятися в жирові запаси.

Найбільше від енергії води залежить робота клітин мозку. На всі ці процеси мозку постійно потрібна енергія, і в разі її нестачі мозок відразу посилає сигнал про свої потреби, він посилає сигнал спраги. Цей сигнал поширюється не тільки у вигляді сухості в роті, як багато хто вважає. Приміром, відсутність уваги свідчить про те, що мозку не вистачає енергії, і він просто "відключає" розумові процеси. Відчуття втоми, слабкість, млявість теж говорить про те, що мозку не вистачає енергії і йому потрібна вода. І тут пастка, в яку потрапляють багато людей, полягає в тому, що найшвидше джерело поповнення енергії для роботи мозку, - це вуглеводи, що містять цукор. Мозок змушує людину тягнутися до солодкого, коли йому не вистачає енергії.

Коли Ви почнете споживати достатню кількість води, у Вас автоматично пропаде тяга до цукровмісних продуктів, тобто до вуглеводів, і більше з'явиться бажання споживати білкову їжу. Але звичайно виключити вуглеводи повністю Ви теж не зможете зі свого раціону, тому що вони в першу чергу потрібні для роботи м'язів, також і для підтримки ряду інших життєвоважливих функцій. Їжа повинна лише заповнювати розтрачені запаси нашого організму.

Вода - це головна складова всіх клітин нашого організму. Наші клітини складаються на 80% з води і на 20% із інших складових. Клітина не може існувати без води з однієї простої причини - вся діяльність клітин відбувається у воді і з її участю.

Loading...