Які продукти допоможуть «зігнати» животик

Які продукти допоможуть «зігнати» животик

Паралельно з дієтою, що зменшує кількість жиру на животі, рекомендується знизити вміст солі в раціоні.

Джерело: Відомості

Паралельно з дієтою, що зменшує кількість жиру на животі, рекомендується знизити вміст солі в раціоні. Сіль затримує рідину в організмі, в результаті чого утворюються набряки. Сіль у великій кількості потрапляє в організм не тільки прямим способом - з сільнички, але і в складі деяких продуктів (пресований сир, оливки).

Стрес має сильний вплив на весь організм у цілому, жир на животі не є винятком. Стрес підвищує концентрацію кортизолу в крові, що сприяє переїданню. 

А тепер розглянемо продукти, які допоможуть прибрати животик.

Авокадо. Плоди багаті глутатіоном, який зменшує всмоктування деяких жирів у кишечнику. Також вони містять мононенасичені жири, які сприяють зменшенню живота, і харчові волокна, які дають відчуття насичення. Однак не варто зловживати, однієї четвертини плоду цілком достатньо для прийому їжі.

Горіхи. Крім протеїнів, вони містять мононенасичені жири, які сприяють боротьбі з зайвими кілограмами, так само, як і омега-3-жирні кислоти. Замініть щоденну пачку чипсів жменею горіхів, і вже скоро ви побачите результат.

Зелений чай. Цей напій багатий катехінами (антиоксидантами), які стимулюють витрату калорій в організмі і знижують кількість жирових відкладень.

Ягоди. Всі ягоди, включаючи полуницю, ожину і малину, багаті вітаміном С, який допомагає організму боротися зі стресом.

Вода. Вісім склянок води в день необхідні організму, щоб уникнути обезводнення і переїдання, яке провокується нестачею рідини. Часто люди плутають голод зі спрагою, що призводить до вживання додаткових калорій. Вчені довели, що дві склянки води перед їжею прискорюють відчуття насичення і не дають з'їсти зайвого.

Перець чилі. У ньому міститься антиоксидант капсаїцин, який зменшує відчуття голоду. 

Жирна риба. Лосось і сардини багаті омега-3-жирними кислотами, які не тільки корисні для серця, а й беруть участь у спалюванні жиру. Деякі вчені вважають, що регулярне вживання лосося знижує ризик ожиріння.

Грейпфрут. Цей фрукт багатий вітаміном С і харчовими волокнами, відомий своїм жироспалюючим ефектом. 

Селера і фенхель. Ці соковиті хрусткі овочі допоможуть знизити вагу за рахунок виведення зайвої рідини з організму.

Низькокалорійні білкові продукти. Дієтологи часто рекомендують нежирну білкову їжу. Ці продукти швидко викликають насичення і довго перешкоджають настанню голоду, тривалий час переварюючись і всмоктуючись у кишечнику. Однак важливо знати, що цю їжу (індичку, яєчний білок, нежирний йогурт) найкраще приймати вранці, тоді голод довго не буде турбувати.

Loading...