Які продукти підкріплять дитячий імунітет

Які продукти підкріплять дитячий імунітет

Ні для кого не секрет, що імунна система людини починає формуватися з перших днів її життя, але певні корективи можна вносити з кожним наступним роком.

Джерело: Відомості

Ні для кого не секрет, що імунна система людини починає формуватися з перших днів її життя, але певні корективи можна вносити з кожним наступним роком. На думку голови Американської академії педіатрії Лео Хейтлінгера, захисні функції дитячого організму міцніють або слабшають залежно від того, що їсть малюк, а тому батькам необхідно знати більше про імуностимулюючі продукти.

У список останніх справедливо потрапляють найрізноманітніші фрукти і овочі - зосереджувати свою увагу необхідно на багатих вітаміном С: цитрусові, полуниця, солодкий перець, різні сорти капусти і листових овочів, солодка картопля.

Список доповнює і пісне м'ясо. М'ясні продукти неодмінно повинні бути присутніми в дитячому меню, проте потрібно віддавати перевагу саме нежирним сортам м'яса. У м'ясі міститься необхідний дитячому організму білок, а також цинк - мікроелемент, який сприяє протидії інфекційним захворюванням.

Завдяки вмісту омега-кислот корисними стануть і волоські горіхи. Спостереження показали, що регулярне споживання дитиною волоських горіхів знижує ризик захворювання респіраторними інфекціями.

Дитяче меню потрібно урізноманітнити і споживанням молочних продуктів. Особливу користь дає натуральний йогурт. Відмінною альтернативою йогурту може бути кефір. Він зміцнює імунну систему, сприяє нормальній роботі шлунково-кишкового тракту.

Loading...