Чорний шоколад позбавить від хронічної втоми

Чорний шоколад позбавить від хронічної втоми

Шоколад здатний зняти симптоми синдрому хронічної втоми, заявляють британські фахівці. Справа в тому, що темний шоколад багатий хімічними сполуками, які покращують передачу сигналів у мозку.

Джерело: Відомості

Шоколад здатний зняти симптоми синдрому хронічної втоми, заявляють британські фахівці. Справа в тому, що темний шоколад багатий хімічними сполуками, які покращують передачу сигналів в мозку. Дослідження вчених з Університету Халл і Медичної школи Халл Йорк під керівництвом професора Стіва Аткіна - перше, що доводить ефективність шоколаду щодо пацієнтів з важкою формою синдрому хронічної втоми, пише The Telegraph.

Ці твердження були перевірені в ході наступного експерименту: групі добровольців пропонувалося вживати в їжу темний шоколад протягом восьми тижнів. Далі була перерва і відновлення режиму, щоправда, замість звичайного шоколаду їм давався шоколад з меншим вмістом какао, але аналогічним смаком. Всього треба було з'їдати по 15 грамів шоколаду три рази на день, не змінюючи цей режим.

У міру проведення дослідження учасників запитували щодо їхнього самопочуття. У свою чергу, добровольці відзначали поліпшення стану.

Нагадаємо, синдром хронічної втоми - патологія невстановленого походження, що виражається в апатії, депресії, безпричинних нападах гніву, агресії з частковою амнезією.

Loading...