95% людей миють руки неправильно

95% людей миють руки неправильно

Миття рук є щоденною рутиною для більшості людей, але тільки деякі роблять це правильно, показало нове дослідження.

Джерело: Відомості

Миття рук є щоденною рутиною для більшості людей, але тільки деякі роблять це правильно, показало нове дослідження.

Вчені Університету Мічигану провели дослідження в громадських вбиральнях, яке показало, що лише п’ять відсотків людей миють руки достатньо довго, щоб знищити мікроби і бактерії, які викликають інфекції, передає «Кореспондент».

Фахівці Центру з контролю і профілактики захворювань запевняють, що миття рук зберігає життя. Правильне виконання цієї процедури значно зменшує ризик застуди та грипу, запобігає поширенню хвороб, пов’язаних з прийомом їжі, та інших інфекцій в обмеженому просторі.

Вчені нагадують, що «правильно мити руки» слід так: намочити долоні чистою теплою чи холодною водою, намилити їх з обох боків і між пальцями. Тримати так протягом 20 секунд, потім змити під проточною водою, витерти чистим рушником.

Для проведення дослідження 12 співробітників університету під прикриттям працювали у громадських вбиральнях коледжу. Їм вдалося поспостерігати поведінку 3700 людей.

Вчені з’ясували, що 95% людей у громадських туалетах не дотримувалися гігієнічних стандартів, 33% не використовували мило, а 10% зовсім не мили руки. В середньому люди витрачали на миття рук шість секунд, що набагато менше за рекомендовану медиками норму. При цьому чоловіки виявилися більш неохайними, ніж жінки: з тих, хто не мив руки взагалі було 15% чоловіків і лише 7% жінок. Мило використовували 50% чоловіків і 70% жінок.

Також дослідники помітили, що люди частіше пропускали миття рук, якщо раковина у вбиральні була брудною. Крім того вчені помітили, що люди більш охайні у першій половині дня, ніж увечері.

Крім того, вчені відзначили ефективність знаків-нагадувань: у тих вбиральнях, де були написи «Не забудьте помити руки», люди це робили частіше.

Loading...