З яких продуктів не варто починати ранок

З яких продуктів не варто починати ранок

Не тільки гамбургери і пиріжки, а й звичайні продукти можуть завдати шкоди, якщо їх з’їсти натщесерце.

Джерело: Відомості

Не тільки гамбургери і пиріжки, а й звичайні продукти можуть завдати шкоди, якщо їх з'їсти натщесерце.

Йогурт

У чому сенс йогурта? Корисні бактерії, які містяться в ньому, допомагають переварюванню їжі. А якщо всі бактерії потраплять в організм до їжі, то їх просто поглине агресивний шлунковий сік і ніякої користі не буде. Тобто йогурт натщесерце не те щоб шкідливий - він просто непотрібний. Його треба їсти тільуи після їжі.

Кава

Коли кофеїн потрапляє на слизову шлунка, він починає її подразнювати. У відповідь вона виробляє шлунковий сік, і якщо його не підживити іншою їжею, то він "сердиться", поводиться агресивно і починає роз'їдати слизову. Крім того, кофеїн дратує і жовчний міхур: той скорочується, викидає порцію жовчі, яка потрібна для того, щоб допомагати їжі перетравлюватися. Також варто знати, що дію кави не можна пом'якшити молоком. Справа в тому, що в'яжучі речовини, які є в каві і чаї, зв'язуються з білками молока і утворюють майже нерозчинні сполуки, які осідають каменями в нирках.

Цукор

Всі солодощі або солодкі фрукти на зразок банана не варто споживати на порожній шлунок. Цукор моментально засвоюється організмом і дратує підшлункову залозу. У відповідь на це вона починає виробляти інсулін. Рівень цукру в крові миттєво падає, через що ми відчуваємо апатію і втому замість того, щоб бути бадьорими і повними сил.

Цитрусові

У них багато кислоти, яка "накидається" на слизову шлунку, потихеньку роз'їдаючи її. Якщо у людини є гастрит з підвищеною кислотністю, виразка та інші проблеми зі ШКТ, то від цитрусових і фрешів із них вранці краще утриматися.

Груші

У грушах багато грубої клітковини, яка травмує ніжні слизові органів травлення. Особливо небезпечні груші з дуже щільною текстурою: у них клітковини особливо багато.

Хурма

У ній багато волокон, що важко перетравлюються, вони уповільнюють моторику шлунку і кишечника - той випадок, коли кажуть, що шлунок «стоїть». 

Часник

Він, а також різні пекучі спеції, діє за принципом кофеїну, дратуючи слизові і жовчний міхур.

Холодні напої

Вони звужують судини шлунку. Через це починаються проблеми з кровообігом цього органу, і весь процес перетравлення порушується. 

Loading...