Яєчня і темний шоколад стимулюють роботу мозку

Яєчня і темний шоколад стимулюють роботу мозку

Фахівці з’ясували, які п’ять продуктів слід включити в раціон, щоб поліпшити пам’ять і стимулювати роботу мозку.

Джерело: Відомості

Фахівці з’ясували, які п’ять продуктів слід включити в раціон, щоб поліпшити пам’ять і стимулювати роботу мозку.

Жирна риба
Експерти відзначають, що омега-3 жирні кислоти, які містяться в жирній рибі (сардини, лосось, макрель), здійснюють позитивний вплив на загальний стан здоров'я і особливо на стан мозку. Щоб запобігти втраті пам'яті, жирну рибу слід включати в своє меню як мінімум двічі на тиждень.
 
Листові овочі
Листові овочі - також корисна їжа для нашого мозку. Так, високим вмістом антиоксидантів, як вітамін С і бета-каротин, вирізняються шпинат і брокколі. Вони також містять фолієву кислоту, яка, як відомо, відповідає за швидкість сприйняття інформації і за те, як швидко ми її згадуємо.
 
Яйця
Багаті мінералами і вітамінами, яйця повинні стати частиною "розумної" дієти. Вони багаті йодом, який покращує здатність вирішувати завдання, залізом, яке допомагає формуватися червоним кров'яним клітинам, що приносять кисень у мозок, і вітаміном В12.
 
Зелений чай

Мозок майже на 80% складається з води, а це означає, що для того, щоб він добре працював, потрібно пити достатню кількість рідини, включаючи зелений чай. За словами дослідників, зелений чай підвищує розумову активність, покращує пам'ять, у той час як антиоксиданти, що містяться в ньому, знижують ризик розвитку деменції (слабоумство).


Шоколад
Шоколад багатий на флавоноїди, які стимулюють утворення нових нейронів у головному мозку, приплив крові до мозку. На думку фахівців, помірне споживання темного шоколаду сприяє поліпшенню когнітивних здібностей.

Loading...