Черешня стабілізує обмін речовин і є сильним натуральним антиоксидантом

Черешня стабілізує обмін речовин і є сильним натуральним антиоксидантом

В черешні міститься безлічі корисних речовин, до того ж усі вони дуже легко засвоюються. Цей фрукт щедрий на вітамін С, вітаміни групи В, А, РР. Також містить такі мікроелементи як кальцій, калій, марганець, кобальт, фтор, залізо, фосфор, мідь, йод.

Джерело: Відомості

У черешні міститься безлічі корисних речовин, до того ж усі вони дуже легко засвоюються.  Цей фрукт щедрий на вітамін С, вітаміни групи В, А, РР. Також містить такі мікроелементи, як кальцій, калій, марганець, кобальт, фтор, залізо, фосфор, мідь, йод.

У складі черешні також є пектини - речовини, що стабілізують обмін речовин; флавоноїди, які мають антибактеріальну та антимікробну дію; кумарини – речовина, що має заспокійливий і протисудомним ефект, підтримуює тонус організму; інозит - вітамін, що сприяє обміну речовин і виведенню з організму холестерину; поліфенол - елемент з властивостями аспірину, що є сильним натуральним антиоксидантом. Він знижує ризик захворювань вагітних і дітей, а також уповільнює процес старіння літніх людей.

У черешні в тому числі містяться каротиноїди і антоціани, які зміцнюють стінки кровоносних судин. При такому наборі корисних речовин черешня практично не викликає алергічних реакцій, і тому дієтологи рекомендують її їсти всім, а особливо вагітним жінкам і дітям. 

Loading...