Дві чашки чаю на день забезпечать організм антиоксидантами

Дві чашки чаю на день забезпечать організм антиоксидантами

Антиоксиданти - речовини, що уповільнюють або запобігають окисленню органічних сполук, захищають наш організм від дії вільних радикалів.

Джерело: Відомості

Антиоксиданти - речовини, що уповільнюють або запобігають окисленню органічних сполук, захищають наш організм від дії вільних радикалів. Останні дослідження показали, що вільні радикали мають значний негативний вплив на організм: прискорюють процеси старіння, заважають росту і діленню здорових клітин, порушують ДНК, тим самим сприяючи утворенню злоякісних клітин.

Антиоксидант з'єднується з вільним радикалом і запобігає його руйнівній дії. Таким чином, концентрація вільних радикалів знижується. Утворюються складні хімічні зв'язки. Разом із тим з організму виводяться токсини і шлаки.

Найпопулярніші антиоксиданти - бета-каротин, вітаміни Е і С. Потужні антиоксиданти знаходяться в рослинах і називаються поліфенолами, наприклад, у  чаї. Корінь женьшеню містить дуже важливий для організму антиоксидант - адаптоген, він допомагає клітинам організму пристосовуватися до змін у навколишньому середовищі.

Якщо говорити про чай, то в ньому поліфеноловий антиоксидант, багатий катехінами, пов'язує аніонні радикали, супероксиди і перекис водню, виводячи їх з організму з водою і вуглекислим газом. Рекомендована норма чаю на день - 2-3 чашки.

Loading...