Як врятуватись від метеозалежності

Якщо ви відчуваєте, що разом зі змінами погоди приходить погане самопочуття — це сигнал, що вашому організму потрібна допомога.

Джерело: Відомості

Якщо ви відчуваєте, що разом з змінами погоди приходить погане самопочуття — це сигнал, що вашому організму потрібна допомога.

Впливає на наше життя не тільки горезвісний атмосферний тиск, а й інші погодні явища: зміни вологості повітря, швидкості вітру, коливання температури і, нарешті, викликані активністю Сонця, магнітні бурі. Не дарма їх позначають ще й терміном «Космічна погода», так як масштаби впливу цих бур на людину воістину космічні.

Серйозними наслідками впливу метеоумов можуть стати і значні проблеми зі здоров'ям, і навіть раптові кризи, які приносять нові симптоми, або посилюють симптоми старих хвороб.

Гіпертоніки частіше за інших стають метеозалежними. Якщо синоптики обіцяють підвищення або зниження атмосферного тиску, то гіпертонікам не завадить переглянути свої фізичні навантаження у бік зменшення, стреси звести до мінімуму, а що ще краще, повністю себе від них захистити.

Страждають й від зміни погоди люди із вегетативно-судинною дистонією. Для них притамання слабкість і втома, зниженням тиску, головний біль і пришвидшене серцебиттям. Синці під очима, набряклість, пітливість — також ознаки того, що ви залежні від погоди.

Приглушити симптоми метеочутливості можна, виключивши стресові і психологічні навантаження, нормалізувавши свій денний режим і, тим самим, захистивши себе від перевтоми. Варто відмовитися від вживання алкоголю, частого вживання кави, куріння сигарет.

Можливе використання рослинних нейростимуляторів таких як родіола рожева, женьшень, елеутерокок .

Ефективні й заняття плаванням та інші види лікування водою.

Loading...