Які продукти не варто їсти на ніч

Найчастіше ми пов’язуємо безсоння з незручним матрацом, поганою подушкою, дуже сухим повітрям у кімнаті і з чим завгодно, але не з їжею.

Джерело: Відомості

Найчастіше ми пов'язуємо безсоння з незручним матрацом, поганою подушкою, дуже сухим повітрям у кімнаті і з чим завгодно, але не з їжею. Хоча їжа відіграє не останню роль у процесі засипання. Як же наш вечеря може відбити у нас сон? І що не вартоїсти на ніч?

Існує їжа, яка бадьорить наш мозок. У цю групу потрапляють солоні, перчені, кислі, гострі та газовані продукти. Від їх вживання виникають печія та відрижка, і тому людина не може нормально заснути. Перші винуватці безсоння – це копчене м'ясо, сирокопчена ковбаса, буженина, корейка, окіст, а також варена ковбаса та сосиски. Всі ці продукти містять амінокислоту терамін. Вона впливає на вироблення в головному мозку норадреналіну - речовини, яка сприяє передачі нервових імпульсів. За рахунок тераміну рівень норадреналіну зростає, його стає так багато, що мозкові імпульси, замість того щоб перебувати на дуже низькому рівні, збуджують і розбурхують наш мозок.

Ще у всіх цих виробах високий вміст нітратів і нітритів. А значить, їх вживання призводить до того, що різко посилюється кровопостачання головного мозку, і, як наслідок, наш мозок, замість того щоб перебувати в спокої, знову збуджений.

Так що під час вечері утримайтеся від ковбас і нарізок, а також від перцю, гірчиці, хрону, кави і сильногазованих напоїв. А ось тепле молоко, грудка курки, індички і білий хліб - відмінні снодійні продукти. У них міститься триптофан, який, потрапляючи в наш організм, перетворюється на мелатонін - гормон сну і допомагає нам швидше зануритися в сон.

Loading...