Правила здорового харчування, що допоможуть схуднути

Правила здорового харчування, що допоможуть схуднути

Велику роль в процесі схуднення відіграє обмін речовин: що повільніше в організмі відбуваються обмінні процеси, то складніше втрачати вагу.

Джерело: Відомості

Велику роль в процесі схуднення відіграє обмін речовин: що повільніше в організмі відбуваються обмінні процеси, то складніше втрачати вагу. Та основна умова для успішного схуднення - це систематичне дотримання дієти і рухової активності. Тому, дотримуючись одних і тих же принципів схуднення, кожна людина доб'ється різних результатів: хтось більше, а хтось менше. 

Обмеження жирів

Фахівці радять вживати не більше 25 грамів жиру на добу. Майте на увазі, що така маленька кількість жиру дуже шкідлива для організму, тому більше 3-4 тижнів обмежувати не варто. В іншому випадку можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Велика кількість жиру міститься в ковбасах, сосисках, маргарині і вершковому маслі, жирних сортах м'яса і деяких напівфабрикатах.

Менше простих вуглеводів

Безліч дієт для швидкого схуднення базуються на обмеженні в раціоні харчування простих вуглеводів, що містяться в солодощах, борошняних виробах і солодких напоях. Велика кількість цукру в крові провокує вироблення інсуліну. Що більше інсуліну виділяється в організмі, то більше в ньому буде запасатися жирової тканини. А ось складні вуглеводи повільно всмоктуються в шлунково-кишковому тракті і не призводять до різких гормональним перепадів, що запобігає накопиченню жирового прошарку.

Розвантажувальний день

Один або два рази на тиждень робіть розвантажувальні дні. Наприклад, у цей день ви можете харчуватися тільки кефіром і фруктами. Кефір є незамінним продуктом в меню розвантажувального дня, тому що в ньому містяться практично всі необхідні складові для нормальної життєдіяльності організму: білки, вуглеводи, жири, органічні кислоти, вітаміни і мікроелементи.

Розвантажувальні дні дозволяють «відпочити» організму від посиленого травлення. Систематичні розвантажувальні дні сприяють відновним процесам в організмі і швидкому позбавленню від зайвих кілограмів.

Розміри порцій

Намагайтеся їсти якомога повільніше. Відзначено, що почуття насиченості приходить не відразу, а лише через 15-20 хвилин після прийому їжі. Тут доречна приказка: «Якщо недоїв, значить, наївся, якщо наївся, значить переїв, а якщо переїв, значить отруївся».

Поступово зменшуйте розміри порції. Якщо ви худнете, то обсяг разової порції не повинен перевищувати 300 мл для чоловіків і 250 мл - для жінок. Дотримуйтеся 5-разового харчування на добу. Так обмін речовин вистоїться на якісно новий рівень роботи, і процес спалювання жирів відбуватиметься інтенсивніше.

«Обдуріть» організм

Уважно стежте за калорійністю денного раціону. Якщо ви щодня будете з'їдати одну і ту ж кількість калорій, то з часом організм починає звикати до такого режиму харчування, сповільнюючи обмінні процеси. У підсумку після дієти ви ризикуєте повернути втрачені кілограми з лишком. Тому потрібно міняти калорійність харчового раціону приблизно раз на три дні. Приміром, 3 дні по 1600 ккал, а наступний - 2000, а потім знову 1600 і т.д.

Фізичні навантаження обов'язкові

Одним лише харчуванням обмежитися не вийде. Якщо ви хочете не просто скинути вагу, а й отримати підтягнуте тіло, то основний упор слід робити на вчинення фізичних навантажень. Для цього потрібно 5-6 разів на тиждень виконувати аеробні навантаження мінімум протягом однієї години на добу. Найкраще, якщо заняття аеробними вправами розділити на 2 підходи на день по 30-40 хвилин. Дуже ефективна для схуднення швидка ходьба. Біг повним людям протипоказаний, оскільки при цьому великі навантаження відчувають суглоби.

Loading...