Майже 25% смертей у світі зумовлені інфекціями

Майже 25% смертей у світі зумовлені інфекціями

З 22 квітня в Україні триває Європейський тиждень імунопрофілактики, основною метою якого є підвищення рівня обізнаності населення та медичних працівників у питаннях імунопрофілактики в Європейському регіоні.

Джерело: Відомості

З 22 квітня в Україні триває Європейський тиждень імунопрофілактики, основною метою якого є підвищення рівня обізнаності населення та медичних працівників у питаннях імунопрофілактики в Європейському регіоні. Україна четвертий рік поспіль бере участь в Європейському тижні імунізації разом із 180 країнами світу та 53 державами-членами Європейського регіону ВООЗ.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, інфекційні хвороби залишаються однією з основних причин інвалідності та смертності населення в усьому світі: 24,7% усіх смертей у світі обумовлено інфекційною патологією; 63% від загальної кількості дитячих смертельних випадків пов'язано з інфекційною патологією.

Так, щороку у світі 2 млн. дітей помирають від пневмонії; до 200 тисяч дітей помирають внаслідок ускладнень кору; до 1 млн. дітей занедужують на кашлюк, із них 350 тис. помирають; 500 тис. дітей помирає від інфекції, викликаною гемофільною паличкою типу b; 500 тис. народжуються з симптомами вродженої краснухи; майже 30 тис. дітей помирають від менінгококової інфекції.

 Основним завданням імунопрофілактики є створення популяційного імунітету населення держави на рівні 95%.

Loading...