Кожне молодше покоління хворіє більше, ніж їхні батьки

Кожне молодше покоління хворіє більше, ніж їхні батьки

Сьогоднішні дорослі настільки нездорові, що вони на 15 років "старші" за своїх батьків і дідів, коли вони перебували у тому самому віці.

Джерело: Відомості

Сьогоднішні дорослі настільки нездорові, що вони на 15 років "старші" за своїх  батьків і дідів, коли вони перебували у тому самому віці. Через слабке здоров'я сучасні люди частіше страждають від високого кров'яного тиску, діабету і ожиріння, ніж попередні покоління. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованого в European Journal of Preventive Cardiology.

Вчені досліджували стан здоров'я 6 тисяч людей у віці 20, 30, 40 та 50 років протягом 25 років. Науковцям вдалося з'ясувати, що у молодшого покоління гірший обмін речовин. А чоловіки у 30 років на 20% більше схильні до повноти, аніж літні покоління. В свою чергу жінки у віці 20 років вдвічі більше страждають від ожиріння у порівнянні зі своїми однолітками, але 10 років тому.

Крім того, у молодого покоління спостерігається підвищений артеріальний тиск. За словами автора дослідження Гербена Хюлсеге з Голландського національного інституту охорони здоров'я і навколишнього середовища, молоде покоління на 15 років йде попереду за станом метаболічного здоров'я.

Він також додав, що у покоління дорослих, народжених пізніше, справи йдуть гірше, ніж у їхніх попередників. Наприклад, схильність до повноти у більш молодого покоління чоловіків і жінок у віці 40 років така ж, як у старшого покоління у віці 55 років.    

Loading...