Стоматит можуть викликати навіть зубні пасти

Стоматит можуть викликати навіть зубні пасти

Стоматит характеризується появою в роті невеликих і дуже хворобливих виразок. Найчастіше розвиток стоматиту є наслідком вірусної, бактеріальної або грибкової інфекції.

Джерело: Відомості

Стоматит характеризується появою в роті невеликих і дуже хворобливих виразок. Найчастіше розвиток стоматиту є наслідком вірусної, бактеріальної або грибкової інфекції, але спеціалісти називають й інші причини, що можуть спровокувати цю недугу.

Стоматит можуть викликати дезинфікуючі зубні пасти. До складу багатьох з них входять дезинфікуючі речовини: гексометазон або триклозан. Купувати такий тюбик слід не частіше одного разу на квартал. Такі пасти при довгому користуванні викликають дисбактеріоз порожнини рота і як наслідок запалення.

Також постарайтеся якомога рідше чистити зуби пастами з рясним спінюванням, вони містять лауриловий сульфат натрію. При тривалому вживанні вони згубно діють на ніжну слизову рота.

Стоматит може  нагрянути, якщо пошкодити слизову оболонку: прикусити м'які тканини рота, подряпати їх гострим уламком зуба, нерівним краєм коронки, протеза або травмувати слизову твердою їжею, наприклад чіпсами або сухариками. Зазвичай така травма безслідно проходить через кілька днів, але при попаданні в ранку шкідливих бактерій може виникати стоматит.

Дуже часто стоматит йде слідом за стресом. Адже будь-яка нервове навантаження пригнічує імунітет, і шкідливі бактерії, яких чимало в нашому організмі, тут же дають про себе знати.

Нерідко стоматит викликається шлунково-кишковим дисбактеріозом. Порушення нормальної мікрофлори і поява гнильних бактерій в кишечнику викликають подібні реакції і на слизовій «поверхом вище».

Ще одна причина стоматиту - авітаміноз, в основному нестача вітамінів групи В: Bi, В2, Вб, В12 - або мінералів: цинку, фолієвої кислоти, заліза, селену.

Loading...