Морська капуста допоможе відновити сили

Морська капуста допоможе відновити сили

Якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя, морська капуста незамінна. "Збагативши раціон цією корисною водорістю, ви забезпечите себе практично всіма життєво необхідними мінералами і вітаміни.

Джерело: Відомості

Якщо ви дотримуєтеся здорового способу життя, морська капуста незамінна. Збагативши раціон цією корисною водорістю, ви забезпечите себе практично всіма життєво необхідними мінералами і вітаміни. Та й у плані дієтичного харчування та очищення організму кращого помічника, ніж морська капуста, не знайти.

Справа в тому, що склад ламінарії унікальний: амінокислоти, альгінати, поліненасичені жирні кислоти, вітаміни (А, С, D, B1, B2, B3, B6, B12, E, R, PP), макро-і мікроелементи (К, Na , Ca, Mg, I, Cl, S, Si). У порівнянні зі звичайною капустою у морській вдвічі більше фосфору, в 11 разів  – магнію, в 16 –  заліза, у 40 разів –  натрію.

Якщо хоча б раз на тиждень вживати в їжу морську капусту, то отримаєте місячний запас вітамінів.

За вмістом вітаміну С ламінарія, виявляється, не поступається лимонам та апельсинам. Її профілактична доза невелика – досить з'їдати в день 300 г у вареному, маринованому і тушкованому вигляді (або по дві чайні ложки сухої водорості). 

Сучасні дослідження показали, що як суха, так і відварна ламінарія перешкоджає розвитку склерозу судин. І це не тільки завдяки йоду. До складу диво-капусти входять "борці" з холестерином –  стерини. Вони дозволяють зберігати молодість надовго.

Вчені також довели, що при тривалому вживанні в їжу морської капусти значно поліпшуються показники крові (вона перешкоджає підвищенню згортання і утворення тромбів). 

Loading...