5 симптомів мікроінсульту

Мікроінсульт — це теж порушення кровообігу головного мозку, як і серйозний інсульт із сумними наслідками. Але в цьому випадку уражаються лише дрібні судини головного мозку.

Джерело: Відомості

Мікроінсульт — це теж порушення кровообігу головного мозку, як і серйозний інсульт із сумними наслідками. Але в цьому випадку уражаються лише дрібні судини головного мозку. Тому відбувається не глобальне руйнуванню клітин мозку, а руйнуються лише невеликі, не критичні для загального стану, ділянки мозкової тканини.

Як правило, кровообіг тканин, розташованих біля ураженого місця, відновлюється майже відразу. У цьому і полягає проблема: люди, які перенесли мікроінсульт, часто навіть не здогадуються про це, пише сайт insultanet.ru. Як і при серйозному інсульті, ознаки "мікро" відчуваються майже одночасно:

1. Головний біль або запаморочення.

2. Оніміння кінцівок та обличчя.

3. Різке підвищення артеріального тиску.

4. Порушення чутливості і координації рухів.

5. Можлива непереносимість яскравого світла або короткочасна втрата свідомості.

Якщо ви виявили одночасний прояв відразу трьох-чотирьох симптомів – відразу звертайтеся в медичний заклад за допомогою. Якщо з моменту виникнення захворювання минуло не більше шести годин, то лікування дасть можливість з мінімальними втратами перенести мікроінсульт і практично повністю відновити функції мозку.

Для того, щоб запобігти проблемам зі здоров'ям, які можуть бути викликані мікроінсультом, рекомендується час від часу проходити магнітно-резонансне обстеження мозку, яке дозволить на початкових стадіях відстежити найменші негативні зміни.

Багато хто помилково думає, що мікроінсульт може відбутися тільки у людей старше 50 років. Але, на жаль, часто він трапляється у 30-річних через підвищену чутливість до геомагнітних бур і перепадів атмосферного тиску, через стреси і не завжди здоровий спосіб життя. І навіть від надмірних фізичних навантажень у тренажерних залах.

Loading...