Спокійні діти погано сплять

Чим більше дитина побігає вдень, тим швидше і краще засне вночі. І навпаки, кожна година, проведена малюком за яким-небудь заняттям в сидячому положенні, збільшує процес засинання на три хвилини.

Джерело: Відомості

Педіатри стверджують: чим більше дитина побігає вдень, тим швидше і краще засне вночі. І навпаки, кожна година, проведена малюком за яким-небудь заняттям в сидячому положенні, збільшує процес засинання приблизно на три хвилини. Причому, неважливо, чи сиділа дитина перед телевізором, чи читала з батьками улюблені книжки.

Історії дитячих хвороб дали зрозуміти, що діти, яких доводиться довго укладати, не відносяться до категорії гіперактивних. Медики університетів Мельбурна і Окленда (Австралія та Нова Зеландія) перебрали 519 історій дітей у віці 7 років, акцентуючись на якості їх сну. Більшість із них засинали протягом 45 хвилин, середній час засинання склав 26 хвилин.

Виявилася закономірність: ті діти, які були фізично активні протягом дня, засинали швидше. Більш того, і спали вони зазвичай довше. Більше значення для дитячих лікарів мав той факт, що, чим більше діти проводили часу в сидячому положенні, тим важче їм було заснути, і якість їхнього сну порушувалася.

Але варто пам'ятати, що і для фізичної активності є свій час. Наприклад, вона не повинна бути бурхливою ввечері, перед сном. Важливо, щоб годину до сну дитина проводила в тихому спокійному режимі. Можна приготувати їй теплу ванну. Автори переконані, що вплив теплої води максимально ефективно запускає природний механізм підготовки дитини до сну, що позбавляє всякого сенсу читання казок на ніч.

Loading...