Волоські горіхи захищають від діабету

Волоські горіхи захищають від діабету

Вживання волоського горіха 2-3 рази на тиждень може знизити ризик розвитку діабету 2-го типу майже на чверть.

Джерело: Відомості

Вживання волоського горіха 2-3 рази на тиждень може знизити ризик розвитку діабету 2-го типу майже на чверть. Про це йдеться в новому дослідженні, в якому взяли участь 140 тисяч жінок у США, повідомляє The Daily Mail.

Дослідження показало, що регулярне вживання невеликої порції горіхів дає потужний захисний ефект проти захворювання. Жінки, які споживали 28 грамів горіхів принаймні двічі на тиждень, мали на 24% менше шансів захворіти на діабет 2-го типу на відміну від тих, хто не вживав їх зовсім.

Останні дані, опубліковані в журналі Journal of Nutrition, не вперше показують антидіабетичний ефект волоських горіхів. Утім, саме це дослідження вважається найбільш повним.

Після розрахунків жиру і ваги тіла дослідники виявили, що вживання волоського горіху від 1-го до 3-х разів на місяць зменшує ризик захворіти на діабет на 4%, 1 раз на тиждень - на 13%, а двічі на тиждень - на 24%.

Вчені стверджують, що волоські горіхи багаті на здорові жирні кислоти, які мають протизапальний вплив на організм та захищають від хвороб серця, раку й артриту.

Основними факторами розвитку хвороби є надмірна вага, малорухливий спосіб життя, а також неправильне харчування.

Loading...