Волоські горіхи корисні для діабетиків

Волоські горіхи корисні для діабетиків

Вчені з Австралії показали, що волоські горіхи можуть бути дуже корисні для людей, які страждають діабетом.

Джерело: Відомості

Вчені з Австралії показали, що волоські горіхи можуть бути дуже корисні для людей, які страждають діабетом. У дослідженні взяло участь 50 чоловік з надлишковою вагою, які страждали не-інсулінозалежним видом діабету. Вони протягом року дотримувалися спеціально розробленої дієті, що містить низьку кількість жирів. У результаті виявилося, що та група, якій давали 30 грамів волоських горіхів у день, виявилася у виграші від споживання «хороших» жирів, ніж ті, хто просто дотримувався дієти з низьким вмістом жирів.

Основний ефект був помітний протягом перших трьох місяців експерименту. «Волоські горіхи також містять вітамін Е та інші компоненти з антиоксидантною дією. У людей з групи, що вживала волоські горіхи, покращився рівень інсуліну, і ми вважаємо, що це сталося завдяки присутності правильних жирів у раціоні харчування », - розповіла професор Тапселл.

Вона зазначила, що «збалансована дієта» - більш складне поняття, ніж прийнято вважати. «Вживання їжі з низьким вмістом жиру корисно для здоров'я, проте в нашому дослідженні ми показали, що набагато корисніше вживати їжу з «правильними »жирами, наприклад, волоські горіхи», - сказала вона.

Loading...