Часник та ехінацея — природні антимікробні засоби

Ці лікарські рослини мають корисні елементи, які здатні стимулювати імунну систему і з успіхом боротися з бактеріями, вірусами і грибками.

Джерело: Відомості

Ці лікарські рослини мають корисні елементи, які здатні стимулювати імунну систему і з успіхом боротися з бактеріями, вірусами і грибками. Багато років наукових досліджень дозволяють медикам рекомендувати їх для профілактики інфекційних захворювань.

Часник може бути ефективним засобом проти бактерій, резистентних до антибіотиків і стимулює лімфатичну систему, сприяючи очищенню організму. На противагу лікарським засобам, він не знищує корисну флору кишечника, але зупиняє ріст патогенних бактерій. Один міліграмм Алісина, основного компонента цієї рослини, відповідає 15 ОД пеніциліну. Цей лікарський засіб захищає печінку від побічної дії ліків. Він має здатність стимулювати ріст і відновлення клітин тіла, омолоджуючи тканини. Часник має судинорозширювальну дію і знижує артеріальний тиск. У складі його знаходиться цинк, вітаміни А і С і селен (мінерал, схожий по своїй дії з вітаміном Е). Крім того, часник знижує рівень холестерину і жирних кислот в крові і зменшує ризик утворення тромбів.

Ехінацея є хорошим засобом для лікування катарів і грипу. Передбачається, що ехінацея зменшує ризик захворювання майже на 60%, а у хворих вкорочує тривалість хворобливого стану приблизно на 1,5 дня. Експерименти продемонстрували, що вона попереджає утворення ферменту гіалуронідази, який руйнує захисні бар'єри людини перед патогенними мікроорганізмами. Ехінацея стимулює ріст білих кров'яних тілець крові - лейкоцитів, тим самим збільшуючи здатність організму протистояти інфекції, і покращує роботу лімфатичної системи у видаленні токсинів з крові. Вона має протизапальні властивості і може використовуватися при запальних набряках.

Loading...