Стрес може провокувати розвиток хвороби Альцгеймера

Стрес може провокувати розвиток хвороби Альцгеймера

Чим сильніший стрес, тим більше це позначається на роботі пам’яті і підвищує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера, стверджує Сара Бенгтссон з Університету Умео (Швеція).

Джерело: Відомості

Чим сильніший стрес, тим більше це позначається на роботі пам'яті і підвищує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера, стверджує Сара Бенгтссон з Університету Умео (Швеція).

Вчений вивчила зв'язок між рівнем стресових гормонів в мозку у мишей і їх пам'яттю. При сильному стресі у гризунів спостерігалося підвищення рівня бета-амілоїдного білка - маркера хвороби Альцгеймера. Вважається, коли білка багато, синапси в мозку перестають нормально працювати, викликаючи тим самим проблеми з пам'яттю й інші симптоми захворювання.

Незалежні експерти говорять, що, оскільки дана робота була проведена на мишах, ще належить вивчити цей процес в організмі людини. Однак про зв'язки стресу і деменції йдеться вже не в перший раз. Лікарі радять тренувати мозок, влаштуватися на роботу, що вимагає інтелектуальних зусиль, вивчити другу мову, щоб захиститися від хвороби Альцгеймера.

Loading...